Ať už zastáváme tradiční oslavu Velikonoc se všemi tradicemi a zvyky nebo bujarou oslavu, měly by nás tyto svátky hlavně bavit. Oslavujeme přece vzkříšení, radost, nový život, probouzející se přírodu. Dokonce i takový tradiční výrobce, jakým je Mlékárna Valašské Meziříčí, opustila pro tentokráte svoje tradiční recepty a přináší svým spotřebitelům radost a kreativitu, kterou lze uplatnit v kuchyni s dětmi nebo pro ně. Velikonoční Cake pops – dortová lízátka nezní sice příliš valašsky, ale jsou vyrobena z těch nejkvalitnějších produktů z Valašska. Připomínají radost, život a báječně chutnají. Prožijte společně s mlékárnou veselé a hravé Velikonoce.
Velikonoční CAKE POPS – dortová lízátka jsou velmi oblíbené na různých oslavách a dokonale ozdobí váš velikonoční stůl
Náročnost: malá
Doba přípravy: 60 min.
Počet porcí: 7
INGREDIENCE
NA TĚSTO
- polohrubá mouka 1/2 hrnku
- cukr 1/4 hrnku
- prášek do pečiva 1 lžička
- Čerstvé mléko z Valašska 1/4 hrnku
- kousek rozpuštěného másla
- malé vejce 1
- špetka soli
NA KRÉM
- Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 1 ks
- Bílý jogurt z Valašska bifido 2 lžíce
- třtinový cukr na doslazení
NA ZDOBENÍ
- čokoláda
- dortové zdobení
Příprava
Nejprve rozmícháme vejce s cukrem, přidáme mléko, máslo a poté směs mouky, kypřící prášek a špetku soli. Vymícháme v těsto, které nalijeme do malé dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180 °C přibližně 15-20 minut. Korpus následně nastrouháme nebo rozdrobíme. Vyšleháme smetanu do konzistence šlehačky, přidáme jogurt a dosladíme cukrem dle potřeby. Smícháme krém s rozdrobeným těstem a vytvarujeme vajíčka. Ty poté dáme na 30 minut do mrazáku. Špejle namočíme do roztopené čokolády, zapíchneme do vajíček (aby byly přibližně v polovině), obalíme v čokoládě a posypeme zdobením.