Tikka Masala s pečeným květákem a rostlinným gyrosem

2 min. čtení

Bezmasý pokrm nemusí být nuda. Překvapte rodinu či přátele originálním receptem, kde hraje prim zelenina a Rostlinný gyros Good Calories. Občasné odlehčení jídelníčku prospěje nejen tělu, ale také planetě a tento recept vás přesvědčí, že i bezmasý pokrm může být vydatný, chutný a nápaditý.

Doba přípravy: 40 minut

Počet porcí: 4

Budeme potřebovat:

  • Balení Rostlinného gyrosu Good Calories
  • 5-6 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce červené papriky
  • 1 čajová lžička granulovaného česneku
  • 1 čajová lžička oregana
  • Velká špetka soli
  • 2 stroužky česneku
  • Silný plátek zázvoru
  • ½ cibule
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 čajové lžičky gram masaly
  • ½ čajové lžičky skořice
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 lžíce červené papriky
  • ½ čajové lžičky kurkumy
  • 1 ks červené papriky
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 200 ml kokosové smetany
  • Velká hrst kešu oříšků
  • Podle chuti: limetka, svazek koriandru, rýže

 Postup:

  1. Květák rozdělíme na růžičky a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Zakápneme olivovým olejem, posypeme paprikou, oreganem, česnekem a solí. Důkladně promícháme a pečeme 23 minut při teplotě 210 °C.
  2. Mezitím nakrájíme česnek, zázvor a cibuli nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme kokosový olej. Přidáme předem nakrájenou zeleninu a smažíme spolu s kořením (garam masala, skořice, kmín, červená paprika a kurkuma).
  3. Když cibule změkne, přidáme papriku nakrájenou na velké kostky a chvíli smažíme.
  4. Následně přidáme upečené kousky květáku a gyros a‘la kuře. Smícháme všechny ingredience a smažíme cca 3 minuty.
  5. Nakonec přidáme rajčata z plechovky a kokosovou smetanu. Promícháme a necháme asi 5 minut povařit. Závěrem přisypeme kešu oříšky.
  6. Jídlo podáváme s rýží, posypeme lístky koriandru a bohatě zakápneme limetkovou šťávou.

Tak dobrou chuť, protože je to dobrý! Více rostlinných receptů najdete na goodcalories.com/cz/

Markéta Pavelková https://www.krizovatkachuti.cz/author/redakce

redaktorka, fotografka, recenzentka a webová degustátorka :)

moto: "piš o tom cos zažil a ochutnal na vlastní kůži"

Mohlo by se vám také líbit

Více článků od autora