Společnost KitchenAid odhalila svou barvu roku 2025: Butter – odstín, který probouzí nostalgii

5 min. čtení

Jako každý rok i letos americká značka KitchenAid představila barvu pro tento rok. Je jí decentní máslový odstín s příhodným názvem Butter, který propojuje generace a vnáší do každého prostoru to pravé teplo domova. Jedním z prodejců kuchyňského robota Artisan ve světle žlutém provedení se saténovým finišem je na českém trhu i Potten & Pannen – Staněk.

Spojení kreativity a domácí pohody

Tři roky vývoje stojí za odstínem Butter, který vychází z globálních trendů a jehož účelem je motivovat tvůrce a kreativní nadšence po celém světě. „Od představení prvních barevných kuchyňských robotů v roce 1955 KitchenAid podporuje sílu barev jako nástroje pro kreativitu. Každý rok proto značka vybírá barvu, která odráží globální trendy, zachycuje aktuální atmosféru a inspiruje tvůrce po celém světě,“ říká Chad Ries, ředitel globálního marketingu společnosti KitchenAid Small Appliances.

Tento jemný, hřejivý odstín je inspirován tradiční surovinou, která je základem mnoha pokrmů – másla. Suroviny, jež propojuje generace a vnáší do domovů pocit rodinného tepla. „Při tvorbě odstínu Butter jsme se nechali inspirovat hřejivostí a pocitem nostalgie. Chtěli jsme vytvořit barvu, která bude působit jako vřelé objetí. Výzkumy ukazují, že žlutá barva mnohem častěji vyvolává pocity tepla a radosti než jiné odstíny. V průběhu vývoje jsme proto pečlivě pracovali na tom, aby Butter tyto emoce dokonale zachytila, ale zároveň působila svěže a moderně v jakémkoliv interiéru,“ dodává Ries.

Elegance s praktickým přesahem

Již sedmý odstín v pořadí v rámci programu KitchenAid Colour of the Year zdobí tělo kuchyňského robota Artisan s výklopnou hlavou, který si díky své spolehlivosti a výkonu získal místo v domácnostech po celém světě. Kombinace ikonického designu, odolných materiálů a širokých možností využití z něj činí nejen praktického pomocníka, ale i estetický prvek, který se stane nepřehlédnutelnou součástí kuchyně.

„Kuchyňské vybavení značky KitchenAid patří mezi stálice, které se díky kvalitě a nadčasové technologii skutečně dědí po generace. Nový odstín tuto podstatu robota Artisan dokonale podtrhuje,“ komentuje Pavel Staněk, spoluzakladatel a spolumajitel prémiového obchodu s kuchyňským vybavením Potten & Pannen – Staněk, který ve své nabídce zahrnuje i produkty značky KitchenAid.

 

Recept na sušenky shortbread s polevou z yuzu – COTY 2025

Sladké pečivo, které potěší malé i velké mlsouny. Připravte si za pomoci kuchyňského robota Artisan značky KitchenAid v nové barvě Butter křehké sušenky shortbread s kyselou yuzu polevou, které vás přenesou na skotské předměstí. Ideální nejen pro slavnostní příležitosti, ale i jako dokonalý mls pro každodenní radost, tak vzhůru do přípravy!

 

Budete potřebovat: kuchyňský robot KitchenAid Artisan, plochý šlehač, pečicí papír, plech na pečení

Čas přípravy: 20 minut

Čas pečení: 30-35 minut

Porcí: 18-20 sušenek

 

Ingredience

Těsto na sušenky

100 g krystalového cukru

1 lžíce citronové kůry (další na ozdobu podle potřeby)

227 g slaného másla pokojové teploty

1 žloutek

2 lžičky yuzu šťávy

300 g hladké mouky

60 g moučkového cukru

2 lžíce kukuřičného škrobu

Špetka soli

Poleva

120 g moučkového cukru

1–2 lžíce yuzu šťávy

 

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 150 °C.
  2. Do mísy kuchyňského robota KitchenAid nasypte cukr společně s citronovou kůrou. Pomocí plochého šlehače promíchejte na rychlost 2 po dobu 1 minuty, aby se cukr rozvoněl citronovými oleji.
  3. Následně přidejte máslo a šlehejte na rychlost 4, dokud směs nezesvětlá a nebude nadýchaná (cca 2–3 minuty). Snižte rychlost na stupeň 2, přidejte žloutek a yuzu šťávu a míchejte dalších 30 sekund.
  4. V následném kroku snižte rychlost robota na 1 a postupně vsypte mouku, moučkový cukr, kukuřičný škrob a sůl. Míchejte, dokud se vše dokonale nespojí (cca 1 minuta).
  5. Těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem a vytvarujte celistvý obdélník o tloušťce 1 cm. Pečte 30–35 minut, dokud okraje nezezlátnou.
  6. Nechte 5 minut vychladnout a poté pomocí cukrářské stěrky nebo nože nakrájejte na pravidelné obdélníky.
  7. Mísu robota vymyjte a vysušte.  Do čisté nádoby poté nasypte moučkový cukr a přidejte 1 lžíci yuzu šťávy. Pomocí šlehací metly míchejte na rychlost 1, dokud poleva nebude hladká. Pokud je potřeba řidší konzistence, přidávejte po lžičkách další šťávu.
  8. Polevu rozetřete na vychladlé sušenky a ozdobte citronovou kůrou.

 Tip na závěr: Pokud doma nemáte yuzu šťávu, můžete ji nahradit stejným množstvím šťávy citronové.

 

Markéta Pavelková https://www.krizovatkachuti.cz/author/redakce

redaktorka, fotografka, recenzentka a webová degustátorka :)

moto: "piš o tom cos zažil a ochutnal na vlastní kůži"

Mohlo by se vám také líbit

Více článků od autora