Mechové cupkakes s krémem a kytičkami HARIBO Flower Power

2 min. čtení

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

 

TĚSTO:

 

  • 300 g čerstvého baby špenátu
  • Šťáva z 1 citronu
  • 50 ml vody
  • 250 g másla pokojové teploty
  • 250 g cukru krupice
  • 6 vajec
  • 450 g polohrubé mouky
  • Špetka soli
  • 1 prášek do pečiva

 

KRÉM:

  • 500 g mascarpone
  • Cukr podle chuti (spíš jen lehce)
  • Čerstvé jahody
  • Haribo Flower Power
  • Bonbony Haribo Berries

 

POSTUP:

Špenát rozmixujte s citronovou šťávou a vodou najemno. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh.

Máslo vyšlehejte s cukrem a až je směs kompaktní, přidávejte po jednom žloutky a zašlehávejte.

Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Všechno opatrně promíchejte dohromady – rozmixovaný špenát, bílkový sníh, máslo se žloutky a cukrem a také mouku.

Připravené těsto nalijte do papírových formiček na mufiny, které jste předem dali do plechové nebo silikonové formy. Z těsta připravíte zhruba 24 – 32 kousků, podle toho jak velikou máte formu.

Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, zhruba 30 minut. Jestli jsou mufiny upečené zjistíte tak, že do některého z nich píchnete špejli. Když vyjde čistá nebo obalená drobečky, je hotovo.

Všechny mufiny nechejte vychladnout a poté zdobte krémem.

Markéta Pavelková https://www.krizovatkachuti.cz/author/redakce

redaktorka, fotografka, recenzentka a webová degustátorka :)

moto: "piš o tom cos zažil a ochutnal na vlastní kůži"

Mohlo by se vám také líbit

Více článků od autora