Kaki Persimon Bouquet: Sladká lahůdka podzimu konečně znovu míří do českých kuchyní

3 min. čtení

Spolu se zlátnoucím listím přichází čas jedinečného sezónního ovoce – kaki Persimon Bouquet. Lahodný oranžový plod, který právě dozrává na španělských svazích v okolí Valencie, si teď můžete vychutnat i vy, protože dorazilo na pulty obchodů. Přirozeně sladká chuť a šťavnatá konzistence z něj dělá neodolatelný podzimní dezert, který uspokojí vaše chuťové buňky a podpoří vaše zdraví.

 

Výhodou kaki je, že se snadno krájí a nemusíte jej ani loupat. Slupka je tenká a chutná, což usnadňuje přípravu. Kaki navíc nemá ani pecky a semínka a díky tomu se jedná o ideální ovoce k přímé konzumaci, které oceníte třeba jako rychlou svačinku. Kaki Persimon Bouquet lze využít jak ve sladkých, tak i ve slaných pokrmech. Obsahuje řadu důležitých vitamínů a minerálů, které vám pomohou udržet tělo v kondici, a to zejména během podzimních a zimních měsíců, kdy je imunitní systém více vystaven větším výzvám.

 

A pokud chcete vyzkoušet něco nového, připravte si skvělou špaldovou bublaninu s kaki Persimon Bouquet. Tato zdravější varianta oblíbeného moučníku vám naservíruje vaše oblíbené podzimní chutě.

 

Připravte si:

2 kaki Persimon Bouquet

200 g hladké mouky

250 g polohrubé mouky

280 g krupicového cukru

6 vajec

2 lžičky prášku do pečiva

1 lžičku citronové kůry

100 ml oleje

100 ml mléka

1 skořicový cukr

 

Kaki oloupejte a nakrájejte na kousky. Poté ho zasypte skořicovým cukrem a promíchejte.

Žloutky utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte obě mouky smíchané

s práškem do pečiva a citronovou kůru. Přilejte olej, mléko a ušlehejte hladké těsto. Z bílků

ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto nalejte na plech vyložený

pečicím papírem. Na těsto rozmístěte kousky kaki. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25

až 30 minut.

Kaki Persimon Bouquet

Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.

Markéta Pavelková https://www.krizovatkachuti.cz/author/redakce

redaktorka, fotografka, recenzentka a webová degustátorka :)

moto: "piš o tom cos zažil a ochutnal na vlastní kůži"

Mohlo by se vám také líbit

Více článků od autora