Spolu se zlátnoucím listím přichází čas jedinečného sezónního ovoce – kaki Persimon Bouquet. Lahodný oranžový plod, který právě dozrává na španělských svazích v okolí Valencie, si teď můžete vychutnat i vy, protože dorazilo na pulty obchodů. Přirozeně sladká chuť a šťavnatá konzistence z něj dělá neodolatelný podzimní dezert, který uspokojí vaše chuťové buňky a podpoří vaše zdraví.
Výhodou kaki je, že se snadno krájí a nemusíte jej ani loupat. Slupka je tenká a chutná, což usnadňuje přípravu. Kaki navíc nemá ani pecky a semínka a díky tomu se jedná o ideální ovoce k přímé konzumaci, které oceníte třeba jako rychlou svačinku. Kaki Persimon Bouquet lze využít jak ve sladkých, tak i ve slaných pokrmech. Obsahuje řadu důležitých vitamínů a minerálů, které vám pomohou udržet tělo v kondici, a to zejména během podzimních a zimních měsíců, kdy je imunitní systém více vystaven větším výzvám.
A pokud chcete vyzkoušet něco nového, připravte si skvělou špaldovou bublaninu s kaki Persimon Bouquet. Tato zdravější varianta oblíbeného moučníku vám naservíruje vaše oblíbené podzimní chutě.
Připravte si:
2 kaki Persimon Bouquet
200 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
280 g krupicového cukru
6 vajec
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžičku citronové kůry
100 ml oleje
100 ml mléka
1 skořicový cukr
Kaki oloupejte a nakrájejte na kousky. Poté ho zasypte skořicovým cukrem a promíchejte.
Žloutky utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte obě mouky smíchané
s práškem do pečiva a citronovou kůru. Přilejte olej, mléko a ušlehejte hladké těsto. Z bílků
ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto nalejte na plech vyložený
pečicím papírem. Na těsto rozmístěte kousky kaki. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25
až 30 minut.
Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 13 do 28 Kč za kus. Více informací na www.nejkaki.cz.