Hráškový krém z vývaru

2 min. čtení

Jste milovníky krémových polévek a hledáte dokonalý recept? Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Filipa Sajlera, který si oblíbí celá rodina. Lehká, krémová polévka ze zeleného hrášku je jednoduchá na přípravu, avšak velmi výživná.

 

Suroviny                                                                                                                   Na dochucení  

60 g Máslo                                                                                                                       Hráškové klíčky

80 g Šalotka                                                                                                                    Cukrový hrášek

400 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro                                                                     Máslo

200 g Brambory loupané                                                                                              Sůl

240 g Hrášek mražený

80 ml Smetana 30 %

50 g Crème fraîche

4 g Máta

Sůl

 

Postup

  1. V rozehřátém hrnci orestujte na másle najemno nakrájenou šalotku.
  2. Podlijte Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolte a přiveďte k varu.
  3. Přidejte nakrájené brambory a vařte do měkka.
  4. Následně přidejte smetanu, hrášek a vařte vše dohromady zhruba 4 minuty.
  5. Polévku rozmixujte společně s crème fraîche a mátou do hladka.
  6. Dle potřeby vaší chuti můžete dosolit.
  7. Polévku podávejte s na másle restovaným cukrovým hráškem, nakonec ozdobte hráškovými klíčky. Dle chuti lze ještě dochutit lžící crème fraîche.

Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera

“Polévku můžeme doplnit o krutony ze světlého chleba restované do křupava na přepuštěném másle.“

Markéta Pavelková https://www.krizovatkachuti.cz/author/redakce

redaktorka, fotografka, recenzentka a webová degustátorka :)

moto: "piš o tom cos zažil a ochutnal na vlastní kůži"

Mohlo by se vám také líbit

Více článků od autora