Elektrárna – pivo z Plzně, nabízí nově bezlepkové nealkoholické pivo

2 min. čtení

Nealkoholické pivo Proovan, jedno z nejoblíbenějších piv ve stálé nabídce značky Elektrárna, je nyní oficiálně bezlepkové.  Mohou si ho tedy bez obav dopřát i lidé, kteří lepek z nejrůznějších důvodů ze své stravy vyřazují či se jej snaží omezovat. Nealkoholické bezlepkové pivo Proovan, inspirované stylem IPA, vyniká vyváženou hořkostí s lehkým sladovým tělem.

Proovan bez lepku pod značkou Elektrárna je uvařen z kvalitní vody, světlého sladu z českých a  anglických odrůd ječmene, ovesných vloček     a amerického chmelu. Právě díky použití světlého plzeňského sladu, ovesných vloček a nízké stupňovitosti hotového piva splňuje Proovan přirozeně limit pro označení bez lepku. Tato skutečnost je pravidelně ověřována v akreditované laboratoři a my jsme se rozhodli ji zároveň uvádět na obalu našeho piva. Změna označení tedy nemá žádný dopad na výslednou chuť piva Proovan tak, jak ji naši zákazníci znají a jak si ji oblíbili,“ říká Michal Škoda, ředitel experimentálního pivovaru Plzeňského Prazdroje.

Naše nealkoholické pivo Proovan je inspirované stylem IPA a zachovává si jeho typické vlastnosti. Tedy výrazné chmelové aroma s nádechem citrusů, tropického ovoce nebo kokosu a vyšší hořkost, která vyvažuje sladkost pocházející z  neprokvašeného extraktu,“ dodává sládková pivovaru Lenka Straková.

Nealkoholické bezlepkové pivo Proovan značky Elektrárna je v prodeji v on-line obchodě Rohlik.cz, ve vybraných pivnicích, restauracích, bistrech a barech v Čechách i na Moravě, stejně jako v Dárkové prodejně  na  nádvoří Plzeňského Prazdroje a v Pivotéce v Pivovarském muzeu v  Plzni.

Proovan ovšem není jediným bezlepkovým pivem od Elektrárny, jak potvrzuje Michal Škoda: „V našem sortimentu máme dvě bezlepková piva, vedle nealkoholického Proovanu také světlý český ležák Ventill. Jsou našimi nejprodávanějšími pivy, a tak chceme nabídnout všem milovníkům piva stejný zážitek bez kompromisů.

 

Markéta Pavelková https://www.krizovatkachuti.cz/author/redakce

redaktorka, fotografka, recenzentka a webová degustátorka :)

moto: "piš o tom cos zažil a ochutnal na vlastní kůži"

Mohlo by se vám také líbit

Více článků od autora