Jak na dokonalé koktejly s perlivou vodou

4 min. čtení

Příprava koktejlů nemusí být žádná věda – s trochou fantazie a kvalitními ingrediencemi zvládnete během chvilky namíchat osvěžující nápoj, který okouzlí nejen vás, ale i vaše hosty. V hlavní roli? Perlivá voda, která dodá drinkům šmrnc a lehkost. Inspirujte se a objevte, jak připravit dokonalé koktejly doma.

 

Příprava koktejlů začíná perlivou vodou

Perlivá voda je jednou z klíčových ingrediencí při míchání oblíbených koktejlů. Nejenže přináší osvěžující bublinky, ale také dokáže skvěle podtrhnout chuť ostatních ingrediencí. S domácím výrobníkem perlivé vody, jako je SodaStream, máte možnost připravit čerstvou perlivou vodu přesně podle vašich představ – jemně perlivou nebo pořádně bublinkovou. Už žádné tahání těžkých lahví z obchodu ani zbytečný plastový odpad. Perlivá voda je tak dokonalou volbou nejen pro klasické koktejly, ale i moderní variace bez alkoholu.

 

Jednoduché triky pro dokonalý koktejl

Kromě kvalitní perlivé vody dbejte také na výběr čerstvých surovin. Citrusové plody, čerstvé bylinky, jako je máta nebo rozmarýn dokážou i z obyčejného drinku vytvořit skvělý zážitek. Experimentujte s různými kombinacemi chutí – osvědčená klasika jako Mojito či Gin Fizz se díky čerstvé perlivé vodě stane vaším „signature“ drinkem. Tip pro profesionální efekt? Použijte ledové kostky s kousky ovoce nebo bylinek – nejen že vypadají skvěle, ale dodají nápoji jemné aroma.

 

Nealkoholické koktejly – hit každého setkání

Zatímco alkoholické koktejly jsou osvědčenou volbou pro večerní setkání, nealkoholické varianty si získávají stále větší oblibu. Díky perlivé vodě můžete snadno vytvořit nápoje, které osvěží, a přitom zůstanou lehké. Vyzkoušejte například Virgin Mojito, kde se limetková šťáva a čerstvá máta smíchají s perlivou vodou, trochou třtinového cukru a ledem. Další skvělou volbou je domácí perlivá limonáda s ovocným pyré – stačí rozmixovat jahody, borůvky nebo mango a dolít bublinkami ze SodaStream.

 

Inspirace z francouzských barů – elegance, chuť a špetka kreativity

 

Francie je synonymem pro vytříbený styl, umění a jedinečný kulinářský zážitek – a to vše se promítá i do světa koktejlů. Francouzské bary jsou proslulé svými sofistikovanými drinky, které kombinují pečlivě vybrané ingredience a elegantní prezentaci. Právě tato atmosféra se stala inspirací pro následující recepty, které přinášejí kousek francouzského kouzla přímo k vám domů. Santé!

 

Fizzy Jazzy Gin

Ingredience:

60 ml Gin

30 ml limetková šťáva

2 plátky okurky

Perlivá voda z výrobníku SodaStream

 

Příprava:

V šejkru rozmačkejte okurky. Přidejte ostatní ingredience (kromě perlivé vody) a protřepejte. Přeceďte do sklenice naplněné ledem, přidejte plátky okurky a dolijte perlivou vodou.

 

Mon Soleil

 

Ingredience:

60 ml Tequila

30 ml grapefruitový džus

15 ml limetková šťáva

Na ozdobu:

2 plátky grapefruitu

Snítka rozmarýnu

 

Příprava:

Všechny ingredience (kromě perlivé vody) nalijte do šejkru a protřepejte. Přelijte do sklenice naplněné ledem, přidejte plátek červeného grapefruitu, trochu rozmarýnu a dolijte čerstvou perlivou vodou.

 

 

 

La Vie En Rose

Ingredience:

30 ml limetková šťáva

15 ml javorový sirup

5 malin

½ limetka, nakrájená

Perlivá voda z výrobníku SodaStream

Na ozdobu:

Červený rybíz

Maliny

Citronová verbena

 

Příprava:

V šejkru rozmačkejte maliny a limetku. Přidejte javorový sirup, citronovou šťávu a led a protřepejte. Nalijte do sklenice a doplňte perlivou vodou. Přidejte červený rybíz a maliny, zamíchejte a dozdobte lístky citronové verbeny.

 

 

Vive La Spark

Ingredience:

30 ml limetková šťáva

4 plátky okurky

2 stonky citronové trávy

2 plátky limetky

Perlivá voda z výrobníku SodaStream

Na ozdobu:

Máta

Příprava:

Do sklenice vložte citronovou trávu, plátky limetky a okurku a lehce pomačkejte barovou lžičkou. Přidejte led a zalijte limetkovou šťávou. Sklenici doplňte perlivou vodou. Zamíchejte a navrch přidejte lístky máty.

Markéta Pavelková https://www.krizovatkachuti.cz/author/redakce

redaktorka, fotografka, recenzentka a webová degustátorka :)

moto: "piš o tom cos zažil a ochutnal na vlastní kůži"

Mohlo by se vám také líbit

Více článků od autora