Festival delikátních chutí – podzim 2024

3 min. čtení

Jestli už vyhlížíte podzim a jeho radosti, pak je pro vás neděle 6. října 2024 a Festival delikátních chutí na Novoměstské radnici jako stvořený. Sejdeme se nad pokrmy a nápoji skvělých i nebývalých chutí, v myšlenkách se můžeme vrátit k letním dovoleným a cestování, protože nabídka bude prakticky z celého světa. Lahůdky z Mexika, Peru, Indonésie, Sicílie, Francie, Rakouska, Holandska, ale i Blízkého Východu nebo Argentiny, USA a mnoha dalších míst. Začínáme v 10 hodin a akce potrvá až do 18 hodin.

Ředitel Novoměstské radnice Albert Kubišta k festivalu říká: “Festival delikátních chutí je pro nás vždy skvělou příležitostí setkat se s našimi příznivci, pravidelnými návštěvníky, přáteli, ale také turisty a výletníky, kteří radnici navštíví poprvé. Přijďte k nám zažít vřelou atmosféru, milá sousedská setkání i pestrost turisticky vyhledávané události. Tato kulinářská cesta okolo světa slibuje přinést do srdce Nového Města nezapomenutelný zážitek pro všechny, kdo milují dobré jídlo, kulturu, ale i vybranou společnost.”

Festival se koná nejen v historických interiérech radnice, ale také na nádvoří radnice a v přilehlém parku, což poskytne možnost užít si nevšední neděli v jedinečných kulisách s nebývalou atmosférou. Tento sváteční den vám nabídne tradiční i netradiční pokrmy z různých koutů světa. Návštěvníci budou mít možnost prozkoumat a ochutnat tradiční i netradiční pokrmy, které odrážejí bohatou kulturní historii jednotlivých regionů. Pokrmy s masem, vegetariánské i veganské. Událost v sobě navíc spojuje skvěle dostupnou lokalitu hlavního města, jedinečnou historickou atmosféru Novoměstské radnice, kulturní vyžití v rámci metropole i komunitní, kulturní a společenský rozměr.

Zveme vás srdečně na náš festival, kde se snažíme skládat dramaturgii účastníků pestře, originálně a hlavně pečlivě, aby si vybral každý, kdo si chce nedělní den užít opravdu svátečně a v přátelské atmosféře.“ dodává Zuzana Menhartová, produkční a dramaturg festivalu.

Festival delikátních chutí

Vstup zdarma

Kdy: neděle 6. 10. 2024 od 10:00–18:00 hod

Kde: Novoměstská radnice, Karlovo náměstí 1/23, 120 00 Praha 2

Markéta Pavelková https://www.krizovatkachuti.cz/author/redakce

redaktorka, fotografka, recenzentka a webová degustátorka :)

moto: "piš o tom cos zažil a ochutnal na vlastní kůži"

Mohlo by se vám také líbit

Více článků od autora